Јадењето на овој вид храна може да им помогне на лицата со МС во зголемување на дневната доза на витамин Д

Кај повеќето пациентите со мултипла склероза (МС) често се препишуваат витамини, или им се препорачува исхрана богата со витамини. Тоа…

0
1057

Когнитивните нарушувања се поголеми кај пациентите со ППМС наспроти со РРМС

Пациентите со примарно прогресивна мултипла склероза (ППМС) имаат многу поголемо влошување на сознајниот/когнитивниот процес откоку оние со релапсно-ремитентна мултипла склероза…

0
577