Цревните имунолошки клетки кои патуваат до мозокот помагаат во спречување на релапси кај лицата со мултипла склероза

Едно истражување покажа дека посебен вид на цревни микробиотски-реактивни имуни клетки, наречени Б клетки кои произведуваат IgA (Immunoglobulin A), кај…

0
141