Национално здружение за помош и поддршка на лица со Мултипла Склероза Дознајте повеќе и станете член. Стани член

Добредојдовте!

Ние сме Национално здружение за помош и поддршка на лица со мултипла склероза

Здружението е основано во Март 2019 година, за помош и поддршка на лицата со мултипла склероза и нивните најблиски. Сите во тимот сме лица со мултипла склероза (МС), а тоа значи дека знаеме со што се соочуваме секој ден, но се трудиме и се бориме за подобар квалитет на живот за сите лица кои се соочуваат со оваа болест.

Велат дека кај МС предвидлива е само непредвидливоста. Тоа е и причината за нашето постоење, затоа се води оваа битка.

Бидејќи не заслужуваме живот одреден од болеста, туку од можностите.

База на

ЗНАЕЊЕ

Базата на знаење изобилува со корисни информации, совети, линкови и податоци наменети за лицата со МС и нивните најблиски.

Информирајте сe и едуцирајте се!

Информирај се!

Психолошка помош и поддршка

Бесплатна психолошка поддршка за нашите членови

Виртуелен МС Советник

Одговори од стручни лица

Биди физички активен

Видеа за физичка активност и вежбање

Партнери

Нашите партнери и соработници

Донирај

Донирај на нашата организација

Корисни Линкови

Корисни линкови до поврзани организации

Најнови вести:

Членки на:

emsp-logo-web
download
wpa-logo

Следете нè на социјалните медиуми: