Имам константни болки во главата, нон стоп пијам апчиња за главоболки дневно и попладне се чувствувам неспобно и малаксано. Како би можел пациент со МС да го подобри справувањето со болеста и да се чувствува подобро?

Честопати пациентите со мултипла склероза се соочуваат со проблемот со главоболки.

0
1737

Кога едно лице со МС треба да побара психолошка помош и поддршка и што таа придонесува? Дали психолошките сеанси за лица со хронична болест се разликуваат од оние за општата популација?

Слушнете го одговорот на прашањата: „Кога едно лице со МС треба да побара психолошка помош и поддршка и што таа…

0
907

Како можам да се справам со честата потреба за мокрење, посебно во текот на ноќта дали има ефикасен лек за справување со овој проблем?

Непријатен проблем за кој лицата со мултипла склероза не толку радо говорат. Слушнете го одговорот на прашањето: „Како можам да…

0
1804