На моето дете (12г. возраст) му е дијагностицирана МС. Не сум многу упатен во МС и не знам што да очекувам. Ме интересира колку брзо прогресира МС и дали сите лица развиваат исти симптоми и со иста динамика?

Мултиплата склероза се јавува поретко и кај децата. Дознајте повеќе за педијатриската МС од асс. д-р Бојан Бошковски од ЈЗУ…

0
1569

МС и внатрешни вртоглавици. Дали треба да ме ставите на терапија за МС или само кортико и толку. Како понатаму?

Имам внатрешни вртоглавици кои траат 2 месеци. Дали МС предизвикува вакви вртоглавици од кои добивам повраќање и потоа си придолжуваат…

0
1543

Многу често чувствувам дека долните екстремитети ми се ладни, дотолку што чудно ми е при движењето! Некогаш, не толку често, знаат да ми се зеиздржливо топли. Што предлагате за олеснување на овие симптоми?

Проследете го одговорот на прашањето: „Многу често чувствувам дека долните екстремитети ми се ладни, дотолку што чудно ми е при…

0
1329