Кога едно лице со МС треба да побара психолошка помош и поддршка и што таа придонесува? Дали психолошките сеанси за лица со хронична болест се разликуваат од оние за општата популација?

Слушнете го одговорот на прашањата: „Кога едно лице со МС треба да побара психолошка помош и поддршка и што таа…

0
86

Како можам да се справам со честата потреба за мокрење, посебно во текот на ноќта дали има ефикасен лек за справување со овој проблем?

Непријатен проблем за кој лицата со мултипла склероза не толку радо говорат. Слушнете го одговорот на прашањето: „Како можам да…

0
240

На моето дете (12г. возраст) му е дијагностицирана МС. Не сум многу упатен во МС и не знам што да очекувам. Ме интересира колку брзо прогресира МС и дали сите лица развиваат исти симптоми и со иста динамика?

Мултиплата склероза се јавува поретко и кај децата. Дознајте повеќе за педијатриската МС од асс. д-р Бојан Бошковски од ЈЗУ…

0
598

МС и внатрешни вртоглавици. Дали треба да ме ставите на терапија за МС или само кортико и толку. Како понатаму?

Имам внатрешни вртоглавици кои траат 2 месеци. Дали МС предизвикува вакви вртоглавици од кои добивам повраќање и потоа си придолжуваат…

0
236

Многу често чувствувам дека долните екстремитети ми се ладни, дотолку што чудно ми е при движењето! Некогаш, не толку често, знаат да ми се зеиздржливо топли. Што предлагате за олеснување на овие симптоми?

Проследете го одговорот на прашањето: „Многу често чувствувам дека долните екстремитети ми се ладни, дотолку што чудно ми е при…

0
201