Како можам да се справам со честата потреба за мокрење, посебно во текот на ноќта дали има ефикасен лек за справување со овој проблем?

Непријатен проблем за кој лицата со мултипла склероза не толку радо говорат. Слушнете го одговорот на прашањето: „Како можам да…

0
425

На моето дете (12г. возраст) му е дијагностицирана МС. Не сум многу упатен во МС и не знам што да очекувам. Ме интересира колку брзо прогресира МС и дали сите лица развиваат исти симптоми и со иста динамика?

Мултиплата склероза се јавува поретко и кај децата. Дознајте повеќе за педијатриската МС од асс. д-р Бојан Бошковски од ЈЗУ…

0
927

МС и внатрешни вртоглавици. Дали треба да ме ставите на терапија за МС или само кортико и толку. Како понатаму?

Имам внатрешни вртоглавици кои траат 2 месеци. Дали МС предизвикува вакви вртоглавици од кои добивам повраќање и потоа си придолжуваат…

0
489

Многу често чувствувам дека долните екстремитети ми се ладни, дотолку што чудно ми е при движењето! Некогаш, не толку често, знаат да ми се зеиздржливо топли. Што предлагате за олеснување на овие симптоми?

Проследете го одговорот на прашањето: „Многу често чувствувам дека долните екстремитети ми се ладни, дотолку што чудно ми е при…

0
396

Виртуелен МС Советник

Националното здружение за МС кон крајот на минатата година започна со спроведување на проект насловен „Виртуелен МС советник“.

0
203