МС Барометар 2020

Националното здружение за МС со голема чест и задоволство официјално го претставува новиот број на MS Barometer 2020 на Европската…

0
200

Кога едно лице со МС треба да побара психолошка помош и поддршка и што таа придонесува? Дали психолошките сеанси за лица со хронична болест се разликуваат од оние за општата популација?

Слушнете го одговорот на прашањата: „Кога едно лице со МС треба да побара психолошка помош и поддршка и што таа…

0
84

Како можам да се справам со честата потреба за мокрење, посебно во текот на ноќта дали има ефикасен лек за справување со овој проблем?

Непријатен проблем за кој лицата со мултипла склероза не толку радо говорат. Слушнете го одговорот на прашањето: „Како можам да…

0
233

На моето дете (12г. возраст) му е дијагностицирана МС. Не сум многу упатен во МС и не знам што да очекувам. Ме интересира колку брзо прогресира МС и дали сите лица развиваат исти симптоми и со иста динамика?

Мултиплата склероза се јавува поретко и кај децата. Дознајте повеќе за педијатриската МС од асс. д-р Бојан Бошковски од ЈЗУ…

0
592